بازگشت

ترجمه


[35] -35- كليني رحمه الله با سند خود از ابوعمرو حذاء نقل مي كند كه گفت:

حالم بد شد، به امام جواد عليه السلام نامه نوشتم [، و از او چاره خواستم]، در پاسخم نوشت: بر خواندن (انا ارسلنا نوحا الي قومه) [يعني سوره ي مباركه نوح]، مداومت داشته باش.

آن را يك سال خواندم، و نتيجه نگرفتم، باز به حضرت عليه السلام نامه نوشتم، و [در آن] از بدي حال خود، و اين كه از يك سال خواندن سوره ي نوح نتيجه نگرفتم، خبر دادم.

حضرت عليه السلام در پاسخم نوشت: اينك كه يك سال را تمام كردي، از آن، به خواندن «انا انزلنا» [يعني سوره ي مباركه قدر] منتقل شو.

انجام دادم، پس چيزي نگذشت كه ابن ابي داود سراغم فرستاد، و قرض هايم را پرداخت. و روزي خود، و خانواده ام را داد، و مرا به بصره فرستاد تا وكيل [و نماينده ي] او در باب كلاء باشم، و پانصد درهم برايم جيره معين كرد.

من از بصره با دستخط علي بن مهزيار، به امام هادي عليه السلام نامه نوشتم كه: از پدر [بزرگوار] شما مسائل پرسيدم، و از مشكلاتي شكوه كردم، [و او مرا راهنمايي فرمود،] و اينك به خواسته ي خود رسيده ام، سرورم! دوست دارم بفرماييد، در خواندن سوره ي قدر چگونه عمل كنم؟ آيا در نمازهاي واجب، و غير آن، به همان اكتفا كنم يا سوره ي ديگري را هم بخوانم، يا اندازه اي دارد كه آن را انجام دهم؟

امام هادي عليه السلام در پاسخم نوشت: از قرآن هيچ سوره ي كوتاه و بلندي را ترك مكن، و خواندن صد بار سوره ي قدر، در يك شبانه روز، تو را بس است.