بازگشت

وعترة خيرة رب العالمين


نزديك ترين افراد و يا اشيا به انسان را «عترة» مي گويند و به همين خاطر گردن بند را «عترة» مي گويند و اقوام نزديك و فرزندان نيز «عترة» گفته مي شوند.

«خيرة» به معناي انتخاب شده و برگزيده است و منظور، حضرت ختمي مرتبت صلي الله عليه وآله است كه برگزيده خداوند متعال است و ائمّه معصومين عليهم السلام خاندان و فرزندان رسول مكرّم هستند كه وي برگزيده پروردگار جهانيان است.

پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله در احاديث بسياري ائمّه را به عنوان «عترتي» توصيف نموده بر همگان اطاعت از آنان را لازم شمرده است.

عَن ابان قال: «سَمعتُ ابا عبداللّه عليه السلام يقول: قال رَسول اللّه صلي الله عليه وآله وسلم مَن اَراد اَنْ يحيي حياتي، وَ يموت مَيْتَتي و يَدْخُلُ جَنَّةَ عَدْلٍ الّتي غَرَسَها اللّهُ ربّي بِيدهِ، فَلْيتول عليّ بن ابيطالب و ليتولّ وَليّهُ وَ ليعاد عَدوّه و ليسلم لاَوْصياءِ مِنْ بَعْدِه فَانَّهم عِتْرتي و لَحْمي و دَمي اَعْطاهُم اللّهُ فَهْمي و عِلْمي اِلي اللّه اَشْكُو امّتي المُنْكِرينَ لِفَضْلِهِم». [1] .

ابان مي گويد: از امام صادق عليه السلام شنيدم كه مي فرمودند: پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله وسلم فرمود: هر كس مي خواهد زندگي مرا داشته باشد و همانند من با نيكي از دنيا رود و داخل بهشت الهي شود، پس به ولايت علي بن ابيطالب پايبند گردد و دوستان او را دوست و دشمنانش را دشمن دارد و تسليم اوصياي بعد از او گردد چرا كه آنان عترت من و گوشت و خون من هستند و خداوند فهم و علم مرا به آنان داده. به خدا شكايت دارم كه امّتم منكر فضائل آن گرديده اند.


پاورقي

[1] كافي، ج 1، ص 209.