بازگشت

الصادقون


«صادقون» جمع «صادق» از ماده «صدق» در مقابل «كذب» به معناي صلابت و قوّت در امور است. سخن راست، داراي صلابت و استواري و قوّت است. در حالي كه سخن كذب، هيچ قوّت و صلابتي ندارد.

ائمّه اطهار عليهم السلام در تمامي گفتار، كردار و حالاتشان، صداقت را پيشه خود كرده اند. بر همه مردم لازم است از كساني پيروي كنند كه در گفتار و كردار صادق هستند و با آنها و همراه آنان باشند. قرآن كريم مي فرمايد:



[ صفحه 135]



«يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ». [1] .

اي كساني كه ايمان داريد، تقوا پيشه كنيد و با صادقين همراه باشيد.

«صادقين» كساني هستند كه در تمامي طول عمر در گفتار، رفتار و حالاتشان صادق باشند، نه آنكه گاهي راست و صادق باشند. چرا كه حتّي بعضي از كافران نيز در بسياري از موارد صادق و در بعضي از امور كذّاب هستند و از خداوند حكيم، بعيد است مؤمنين را به همراهي با كساني كه در بعضي از امور، غير صادق هستند، فراخواني كند. پس با اين تعبير، صادقين بايد از تمامي آلودگي ها پاك و معصوم باشند تا مؤمنان بتوانند آنان را اسوه خود قرار داده، با آنان همراه شوند. پس «صادقين» فقط ائمّه اطهار عليهم السلام و وجود پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله مي باشند.

عَنْ بريد العجلي قال: سَاَلْتُ اَبا جَعْفَر عليه السلام عَنْ قَوْلِهِ اللّه عزّ و جلّ: «اِتَّقُوا اللّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصادِقِينَ». قالَ: «ايانا عَنّي». [2] .

بريد عجلي مي گويد: از امام باقر عليه السلام در تفسير آيه «تقوا پيشه كنيد و با صادقين همراه باشيد»، سؤال كردم. حضرت فرمودند: مقصود (از صادقين) ما هستيم.


پاورقي

[1] سوره مباركه توبه، آيه 119.

[2] كافي، ج 1، ص 208.