بازگشت

وسلم من صدقكم


«سلم» محفوظ و سالم مانده است

در اين فراز مي گوييم و هر كس شما ائمّه اطهار عليهم السلام را در امامت، ولايت و سائر شئونات تصديق كرد، از تمامي هلاكت هاي معنوي در دنيا و عذاب هاي آخرت محفوظ و سالم مانده است.

به بياني ديگر، زائر به ائمّه عليهم السلام اظهار مي دارد: هر كس اعتقاد قلبي به ولايت تكويني و تشريعيِ خدادادي شما يافت و دين خود را با اين اعتقاد كامل نمود و بر آن ثابت قدم ماند و با زبان و عمل خود آن را ياري كرد و از آنچه شما نهي نموده ايد دوري گزيد، از هلاكت معنوي و افتادن در پرتگاه شرك، كفر، ارتداد و معصيت نجات يافته و عاقبت از عذاب الهي سالم مانده است. چرا كه ايمانِ خود را به كمال رسانده است.

عن ابي حمزه الثمالي عن ابي جعفر عليه السلام قال: قلت: اصلحك اللّه أي شَي اِذا انا عملته استكملت حَقيقَة الايمان؟ قال: «توالي اَوْلياء اللّه محمَّد رسول اللّه و علي و الحَسن و الحُسين و علي بن الحسين ثمَّ انتَهي الاَمر اِلَينا ثمَّ ابني جعفر (و اومي الي جعفر و هُو جالس) فَمَن والي هولاء فَقَد والي اَوْلياء اللّه و كان مَعَ الصَّادِقين كَما



[ صفحه 245]



امره اللّه». [1] .

ابي حمزه ثمالي گويد: به امام باقر عليه السلام عرضه داشتم: چه كاري را اگر انجام دهم حقيقت ايمان من كامل مي گردد؟ امام پاسخ فرمودند: دوست داشتنِ دوستان خداوند كه پيامبر رسول خدا و امام علي و امام حسن و امام حسين و امام علي بن حسين و من و اين فرزندم جعفر (اشاره به حضرت صادق عليه السلام كه در آن جلسه حضور داشت كردند،) است. هر كس اينان را دوست دارد و به عنوان وليّ برگزيند، همانا اولياي الهي را دوست داشته و با صادقين همراه گشته، همان گونه كه خداوند امر فرموده است.


پاورقي

[1] تفسير نور الثقلين، ج 2، ص 281.