بازگشت

واقمتم الصلوة وآتيتم الزكوة وامرتم بالمعروف ونهيتم عن المنكر وجاهدتم في الله حق


و (شما اي ائمه طاهرين) نماز را به پا داشتيد و زكات پرداختيد و امر به معروف و نهي از منكر كرديد و در راه خدا آن طور كه حق جهاد بود، جهاد نموديد.

11 - اقامه نماز يكي ديگر از كمالات فعلي ائمه طاهرين عليهم السلام است. منظور از اقامه نماز، همان به پاداري نماز واقعي است كه امامان معصوم عليهم السلام بعد از معرفت الهي هيچ عبادتي را بهتر از نماز نمي دانسته، زمان رسيدن وقت نماز، از خود بي خود مي شدند و به چنان نمازي مي ايستادند كه تحقق واقعي معراج مؤمن بود.

12 - پرداخت كردن زكات، از ديگر فضائل كماليه ائمه عليهم السلام است. آنها هم زكات ظاهري مي پرداختند - به گونه اي كه شب ها حميان بر دوش كشيده، به فقيران رسيدگي مي نمودند - و هم زكات معنوي و باطني سرمايه هاي خدادادي خويش را پرداخت مي كردند.



[ صفحه 75]



13 و 14 - امر به معروف و نهي از منكر.

«معروف» از ماده «عرف» به معني شناخته شده، مي باشد و كلمه «منكر» به معني ناشناس است.

به اين ترتيب كارهاي نيك و حق، اموري شناخته شده و كارهاي زشت، ناپسند، قبيح و باطل، اموري ناشناس معرفي شده اند. چه اين كه فطرت پاك انساني، با دسته اول آشنا و با دسته دوم ناآشنا است.

در اين فراز مي گوييم: شما اهل بيت رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله، به امور آشناي شناخته شده - كه همان كارهاي نيك و حق است -، امر كرده و فرمان داده ايد و از امور ناشناس، باطل و ناپسند، نهي نموده ايد.

15 - آخرين كمال فعلي ائمه طاهرين عليهم السلام كه در اين فرازهاي زيارت جامعه ذكر گرديده است، جهاد و مجاهدت در راه خداوند است.

در اين فراز مي گوييم: شما ائمه طاهرين عليهم السلام در راه خداوند، حق مجاهدت و تلاش و كوشش را ادا كرديد.

آنان در زمينه هاي مختلف، نهايت مجاهدت را به عمل آورده و در آن جايي كه اسلام به قيام و جنگ نياز داشت، مجاهدت و مبارزه بر عليه طاغوتيان را سرلوحه كار خود قرار دادند و آنجايي كه دين نياز به تحكيم پايه ها و اصول داشت، از ارائه مطالب علمي فروگذاري نكردند. زيرا ابزار مجاهدت و سخت كوشي مؤمن، سلاح و زبان اوست.



[ صفحه 76]