بازگشت

فجعلكم في بيوت اذن الله ان ترفع ويذكر فيها اسمه


پس خداوند، شما (ائمه اطهار) را در خانه هايي كه اذن داد رفعت يابند، قرار داد و در آنها نام او برده شود.

در اينجا براي «بيوت» دو تعبير وجود دارد:



[ صفحه 110]



1 - منظور از بيوت و خانه هايي كه رخصت ترفيع يافته اند، خانه هاي ظاهري پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله و ائمه طاهرين عليهم السلام در زمان حياتشان و قبور منور و مطهر آنان بعد از وفاتشان است.

همچنان كه حرم شريف هر يك از امامان معصوم عليهم السلام، محل زيارت ميليون ها دلباخته گرديده است و هر چه زمان مي گذرد، علي رغم سعي فراوان دشمنان ائمه در تخريب ظاهري آن مرقدها، هر روز بر عاشقان آن قبور منور و دلدادگي به آنها و اشتياق زيارت آنها افزوده مي گردد و همگان با توسل به آنان، ذكر خداوند بر لب جاري ساخته، به عبادت الهي در كنار آن قبور مطهر مي پردازند.

2 - منظور از بيوت و خانه هايي كه رخصت ترفيع يافته اند، خانه هاي معنوي يعني خانه هاي علم و حكمت امامان معصوم عليهم السلام مي باشد كه هر چه زمان مي گذرد، علوم و معارف ائمه اطهار عليهم السلام گسترش بيشتري مي يابد و در زمان ظهور امام عصر و رجعت ائمه طاهرين عليهم السلام، علوم و معارف آنان، عالم گير خواهد شد.

منظور از «اذن» و رخصت خداوند در فراز «في بيوت اذن الله» يا «اذن تكويني» است و يا «اذن تشريعي».

«اذن تكويني» به آن است كه خداوند در لوح محفوظ به ترفيع مقام خانه هاي ظاهري و باطني و معنوي امامان معصوم عليهم السلام حكم كرده و اين چنين مقدر فرموده است و انجام خواهد داد. چرا كه آنها نور خداوند هستند و



[ صفحه 111]



خداوند نور خود را حفظ كرده، آن را تمام مي گرداند.

«اذن تشريعي» به آن است كه خداوند به تعظيم مقام و منزلت امامان هدايت عليهم السلام تكليف نموده و اجراي اين تكليف را نيز امر فرموده است و مردم موظف هستند امر و خواست الهي را تحقق بخشند. پس گاهي در حفظ شأنيت بيوت ظاهري آنان بايد به قبور منورشان رسيدگي نماييم و گاهي اين امر با اهتمام به معارف آنها و آموختن علم و حكمتشان امكان پذير مي گردد.