بازگشت

منتظر لامركم مرتقب لدولتكم


چشم به راه امر (و حكومت) شما هستم. منتظر دولت شما مي باشم.

منظور از «امر»، امامت مطلقه معصومين عليهم السلام است كه ايشان در آن امامت، مبسوط اليد بوده و اعتقادات آنها به فعليت كامل رسيده و حكومت به خواست و به امر امامان معصوم است.

«مرتقب» از «رقبة» به معني گردن گرفته شده است و چون افرادي كه منتظر چيزي هستند، پيوسته گردن مي كشند، اين كلمه به معني انتظار و مراقبت از چيزي آمده است.

پس در اينجا «مرتقب» كسي است كه منتظر است و مراقبت مي نمايد كه خود را آماده و گوش به فرمان نگاه دارد و پيوسته در حال آماده كردن مقدمات دوران حكومت ائمه اطهار عليهم السلام است.

اين فراز اشاره به انتظار و آمادگي محبان ائمه معصومين عليهم السلام براي برپايي حكومت و دولت ائمه اطهار عليهم السلام دارد. پس انتظار امامت معصومين را داشتن



[ صفحه 133]



از يك جهت، و آمادگي ديني و اخلاقي و تربيتي براي زندگي در آن حكومت را در خود فراهم كردن از جهت ديگر، اثر عملي و تربيتي فراواني داشته و درست به دليل همين آثار است كه انتظار فرج، يكي از بهترين اعمال به حساب آمده است.

پس منظور از انتظار (با اين همه والايي و منزلتي كه دارد)، آمادگي و خودسازي و ايجاد تعهد در خود و جامعه براي برپايي دولت صالح و حكومت جهاني به رهبري حجت و ولي خدا - حضرت صاحب الزمان عليه السلام - است كه روشن است تعهد براي برپايي چنين حكومتي، نياز به شناخت آن حكومت و دولت دارد.

بعضي از ويژگي هاي دولت ائمه معصومين عليهم السلام عبارتند از:

1 - جهاني شدن حكومت و دولت. به عبارت ديگر حكومت امام زمان عليهم السلام، دولت يكپارچه و جهاني است. زيرا آن حكومت به همه جهان گسترش خواهد يافت و بندگان صالح الهي در پرتو آن دولت و حكومت بر تمامي زمين حكمراني خواهند نمود.

2 - جهاني شدن اعتقادات اسلامي. چون دولت يكپارچه خواهد شد، اعتقادات صحيح در همه جا گسترش يافته و هيچ مخالفتي با آن صورت نمي گيرد.

3 - آمادگي مادي و معنوي. در آن زمان، همه امور به حد كمال مي رسد. به گونه اي كه زمين آباد شده، عدالت فراگير گشته و قرآن و احاديث اجرا



[ صفحه 134]



مي شود.

4 - قاطعيت در اجراي احكام الهي. چرا كه براي اجراي احكام در تمامي جهان و فرونشاندن سركشي گردن كشان نياز به قاطعيت است.