بازگشت

تاريخ رحلت آن بزرگوار


اما سال رحلتشان مسلم است كه دويست و پنجاه و چهار بوده.

و اما ماه رحلت و روز آن مشهور آن است كه روز دوشنبه سوم ماه رجب بوده.

چنانچه در مصباح و دروس و مناقب و روضة الواعظين است و در ارشاد و اعلام الوري ماه رجب فرموده اند بدون تعيين روز آن و در كافي و مروج الذهب در بيست و ششم جمادي الثانيه فرموده اند.

پس بنابر مشهور سن شريفشان در وقت شهادت چهل و يك سال و شش ماه و هيجده روز بوده تقريبا و مدت اقامتشان سي و سه سال و هفت ماه و سه روز بوده تقريبا.

(حقير در تاريخ سال شهادت آن حضرت عرض كرده ام) [1] .

محل دفنشان در سامراء مباركه بوده، بقعه مباركه عسكريين از مرحوم احمدخان دنبلي است، ميان حرم مطهر را محمدعلي خان هندي آئينه بندي كرده و ضريح مبارك از آثار خيريه سلطان حسين صفوي است و كاشي صحن مطهر و طاق نماها و منارها و طلاي گنبد مطهر از آثار خيريه مرحوم ناصرالدين شاه قاجار است به توسط مرحوم عضدالملك و در آن وقت سلطان از مرحوم حجةالاسلام حاجي شيخ عبدالحسين شيخ العراقين استدعا نمود كه در سامراي مباركه توقف فرمايد تا اين خدمت به اتمام برسد.

در ميان ضريح مطهر پشت سر امامين همامين قبر شريف ملكه آفاق مخدره نرجس خاتون والده ماجده حضرت بقيةالله في الارضين ولي عصر ارواحنا له الفداء است.

پائين پاي مبارك امامين همامين مدفن مقدس جناب حكيمه خاتون صبيه مكرمه حضرت امام محمد تقي (ع) است كه ضريح مخصوصي دارد و وصل به ضريح مطهر امامين همامين است.

و آن مخدره خدمت چهار امام را درك فرمود: حضرت جوادالائمه، حضرت هادي؛ حضرت عسكري؛ حضرت بقيةالله (س).


پاورقي

[1] تاريخ شهادت علي هادي بي شبهه علي بن محمد باشد 254 (ولد مؤلف).