بازگشت

امام هادي معتقدات حضرت عبدالعظيم را تأييد فرمود


مرحوم علامه مجلسي روايتي را از كتاب توحيد صدوق نقل كرده كه آن را ترجمه مي نمايم:

عبدالعظيم حسني گويد: خدمت سيدم علي بن محمد بن علي بن موسي بن جعفر بن محمد بن علي بن الحسين بن علي بن ابي طالب عليهم السلام شرفياب شدم وقتي چشم حضرت به من افتاد فرمود: اي ابوالقاسم! خوش آمدي! تو به راستي دوست ما مي باشي. عرض كردم: يابن رسول الله مي خواهم دينم را بر شما عرضه نمايم اگر كه پسنديده بود بر آن ثابت باشم تا خداي عزوجل را ملاقات نمايم.

فرمود: اي اباالقاسم بگو. عرض كردم: مي گويم:

1 - همانا خداي تبارك و تعالي يكي است و همتا ندارد پس بيرون از حدودي است كه تصور مي شود نه شريك دارد و نه به چيزي تشبيه مي شود.

2 - و هر آينه نه جسم است و نه صورت و نه عرض و نه جوهر بلكه او اجسام را مجسم و صورت ها را مصور نموده و آفريننده اعراض و جواهر است و او پروردگار و مالك و آفريننده و به وجود آورنده ي هر چيزي است.

3 - و مي گويم: محمد بنده و رسول او و خاتم پيامبران است و بعد از او تا روز قيامت پيامبري نيست.

4 - و مي گويم: امام و خليفه و سرپرست بعد از او اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب است پس از او حسن و بعد از او حسين و بعد از او علي بن الحسين و پس از وي محمد بن علي و بعد از او جعفر بن محمد و پس از وي موسي بن جعفر و بعد از او علي بن موسي و پس از او محمد بن علي و بعد از او تو مي باشي.



[ صفحه 185]



امام هادي عليه السلام فرمود: بعد از من پسرم حسن است! حال مردم چگونه است نسبت به جانشين بعد از او.

عرض كردم: مگر جريان جانشين بعد از وي چگونه است؟ فرمود: زيرا شخص او ديده نمي شود و بردن نام او جايز نيست تا وقتي كه از پشت پرده ي غيبت بيرون آيد و دنيا را پر از عدل و داد نمايد همان گونه كه پر از ظلم و ستم شده است.

عرض كردم: به اين نيز اقرار مي نمايم و مي گويم:

5 - به درستي كه دوست ايشان دوست خدا و دشمن آنان دشمن خداست و فرمان بردن از ايشان فرمان بردن از خدا و نافرماني آنان نافرماني خداست.

6 - و مي گويم: همانا معراج حق، سؤال در قبر حق، بهشت حق، جهنم حق، صراط حق و ميزان حق است و روز قيامت مي آيد و شكي در آن نيست و حتما خدا مردگان را زنده مي نمايد.

7- و مي گويم: واجبات بعد از ولايت؛ نماز، زكات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهي از منكر است.

حضرت فرمود: اي اباالقاسم به خدا سوگند همين است ديني كه مورد رضايت خداست و آن را براي بندگانش پسنديده پس بر آن ثابت باش خدا تو را در دنيا و آخرت بر گفتار حق ثابت بدارد. [1] .


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 23، ص 268 و 269، ح 3.