بازگشت

مقدمه ي ناشر


بسم الله الرحمن الرحيم

عبدالسلام بن صالح الهروي قال: سمعت أباالحسن الرضا عليه السلام يقول: رحم الله عبدا احيي أمرنا، فقلت له: كيف يحيي أمركم؟ قال: يتعلم علومنا و يعلمها الناس، فان الناس لو علموا محاسن كلامنا لاتبعونا.

مسند الامام الرضا عليه السلام

بحث و بررسي زندگاني ائمه (عليهم السلام) و نقد و تحليل خصوصيات دشمنان آن بزرگواران و مسائل مربوط به جامعه و محيط آن عزيزان، از جمله مباحث و مسائلي است كه اگر بدرستي صورت پذيرد و مبتني بر استناد صحيح و شيوه اي كارآمد باشد؛ در تصحيح موضع، وسعت ديد، و طرز نگرش معتقدان و شيفتگان آنان سهم بسزايي خواهد داشت. سوگمندانه كتابهايي از اين دست و با معيارها و محتواي ياد شده، بويژه درباره ي زندگاني برخي از امامان (عليهم السلام) بسيار اندك است و جاي پژوهشهاي عميق، گسترده و دقيق بسيار خالي است.

محقق انديشور و پژوهشگر سختكوش، جناب آقاي باقر شريف قرشي، در ضمن نگارش آثاري گراسنگ در ابعاد مختلف فرهنگ



[ صفحه 6]



اسلامي، به تحليل و بررسي زندگاني ائمه اطهار (عليهم السلام) نيز پرداخته اند؛ كه از جمله آنهاست كتاب تحليلي از زندگاني امام هادي (عليه السلام)

مؤلف محترم در فصل اول اين كتاب به تاريخ ولادت و رشد آن بزرگوار در بيت امامت، و ديدگاه مؤلفان درباره ي وي پرداخته است؛ و در فصل دوم مظاهر شخصيت و حضور عيني امام (عليه السلام) را در جامعه بررسي كرده است. فصل سوم با عنوان علوم و معارف آن حضرت، كه بيانگر بخشي از روايات امام (عليه السلام) است به موضوعات مختلفي رسيدگي كرده و در ضمن به سند و متن و شرحهاي زيارت جامعه نيز اشاره نموده است. در فصل بعدي به گزارش اصحاب و راويان امام (عليه السلام) پرداخته و از 177 راوي ياد كرده است.

فصلهاي بعدي كتاب زندگاني امام (عليه السلام) را در سامراء، اوضاع سياسي و اجتماعي و اقتصادي دوران امامت امام به نقد و بررسي گذاشته شده؛ و در ضمن آن چهره هاي پليد حاكمان زمان آن حضرت را ترسيم كرده، و بخوبي موضع اصولي امام (عليه السلام) را در مقابل آنان تبيين كرده است. در همين فصل اشاراتي است گويا به حركتهاي ستم ستيزانه ي تشيع، و نقش شعر و شاعري در آن زمان، گزارش تحليلي جريانهاي فكري انحرافي و موضع امام (عليه السلام) در مقابل آنها نيز از فصول خواندني و تنبه آفرين كتاب است.

با نظر به اينكه كتاب در مجموع اثري است خواندني و سودمند، كنگره جهاني حضرت رضا عليه السلام اقدام به ترجمه آن نمود تا فارسي زبانان نيز بتوانند از اين اثر مفيد استفاده كنند.

در خاتمه از دانشمند محترم آقاي محمدرضا عطائي كه دعوت كنگره را پذيرفته و امر ترجمه را انجام دادند سپاسگزاريم و توفيقات مؤلف و مترجم را در احياء امر ائمه اطهار عليهم السلام از خداوند متعال مسئلت مي نمائيم.

كنگره جهاني حضرت رضا عليه السلام



[ صفحه 7]