بازگشت

حسين بن سعيد بن حماد اهوازي


از اصحاب ممتاز و ياران مخصوص اهل بيت (ع) و از راويان ثقه و مورد اطمينان، نزد محدثين و علما است. اصالت او به كوفه باز مي گردد، ولي همراه برادرش حسن به اهواز نقل مكان كرد و پس از مدتي از آنجا به قم شهر فقه و فقاهت رفت و به خدمت حسن بن ابان رسيد و در همان جا بود؛ تا اينكه بدرود حيات گفت.

حسين بن سعيد، اين شيعه ي راستين در طول عمر شريفش پيوسته محب و خدمت گزار آستان ولايت و امامت بود و توانست نزد سه امام بزرگوار به كسب فيض بپردازد. امام رضا و حضرت جواد و هادي (ع) اماماني بودند كه حسين بن سعيد آنان را درك كرد و به روايت حديث از آنان پرداخت.

در زمينه ي علمي نيز حسين بن سعيد را بايد از چهره هاي ممتاز و شاخص به حساب آورد؛ زيرا او توانست در ابواب مختلف فقه سي جلد كتاب ارزشمند تأليف كند. كتاب هايي كه در ميان همه اصحاب و علما معروف و مشهور است؛ تا آنجا كه سايرين را به او مثال مي زنند و مي گويند كه كتب فلاني مانند حسين بن سعيد، سي مجلد است.

يكي ديگر از خدمات ارزشمند حسين بن سعيد، هدايت برخي مسلمانان متعهد و با استعداد به حريم و آستان اهل بيت (ع) است.

آري، حسين بن سعيد، شخصيت هاي برجسته اي مانند علي بن مهزيار و اسحاق بن ابراهيم را شناسايي و به خدمت امام رضا (ع) معرفي كرد و پس از آن علي بن ريان را نزد آن حضرت برد و با اين عمل سبب هدايت آنان به مسير حق و عدالت شد. همچنين روايات كتبش را براي آنان بيان و آنان را با معارف و حقايق ناب اسلام آشنا نمود و به همين سبب است كه آن سه نفر به روايت حديث از او مشهور شده اند.