بازگشت

حضرت حكيمه، دختر جواد الائمه


در بزرگي مقام اين بانوي بزرگوار - دختر امام



[ صفحه 100]



محمد تقي الجواد عليه السلام - هيچ شكي نيست، او محرم اسرار و مورد اعتماد آل علي عليه السلام بود و فيض حضور چهار امام، از امامان معصوم شيعه را درك كرده و افتخار تربيت حضرت نرگس خاتون با او بود، و آن بزرگ بانو پيش از آن كه همسر امام عسكري عليه السلام شود تحت تكفل او بود و در سايه ي الطاف او درس تربيت و طريق تكامل را به كمال رسانده بود و حضرت حكيمه خاتون، مربي حضرت نرگس خاتون شمرده مي شد.

در روزگار بسيار سختي كه شيعيان، از ملاقات پيشوايان پاك خويش محروم بوده و نمي توانستند درد دلشان را با آن بزرگواران بدون واسطه در ميان بگذارند، يعني در دوران امام هادي عليه السلام به ويژه عصر امام عسكري و اوايل غيبت صغري، اين بانوي بافضيلت، يكي از كساني بود كه ميان امام عليه السلام و امت اسلام، واسطه ي فيض بود و از سفراي آنها شمرده مي شد.

رسالتي كه حضرت زينب كبري عليه السلام پس از شهادت پيشواي شهيدان، به عهده داشت، در زمان امام حسن عسكري به ويژه پس از شهادت او، درست همين رسالت بزرگ، با همان سختي و سنگيني بر دوش اين بزرگ بانو بود و به راستي كه چون زينب، آن شيرزن عاشورا و مرد آفرين روزگار، رسالت خود را به خوبي تمام انجام داد.

و تاريخ را مي سزد كه او را دومين زينب، در تاريخ



[ صفحه 101]



تشيع بنامد.

حضرت حكيمه عليهاالسلام اولين تشنه اي بود كه نخستين جوشش آب حيات را به زيارت نشست و روزگار رهايي را با رؤيت هلال انتظار روايت كرد او با ديدن فلق نور، فرجام حسرت را با حديث حيرتش بشارت داد.

شگفتا! چه توفيق بزرگ و چه قابليت عظيمي داشت اين بانو؟! قابليتي كه توانست او را قابله ي نور ناب و آخرين آفتاب گرداند و آغوشش را اولين مهد حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف كند.

در مدح و منزلت اين بانوي بزرگ، سخن زياد و حرف بسيار نوشته اند كه ما تنها به يك نوشته بسنده مي كنيم، مي نويسند:

«عظمت، منزلت، قدر و جلالت او چون آفتاب در وسط روز روشن است و نياز به بيان ندارد، درك خدمت چهار امام كرده و در ميان دختران حضرت جواد عليه السلام به علم و فضل فراوان ممتاز گشته، مربي عليا مخدره، نرگس خاتون بود و بعد از امام عسكري منصب سفارت را داشته از طرف امام عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف (سفير سحر بود) و عرايض مردم را به آن حضرت مي رسانيد و توقيعات شريفه را از ناحيه ي مقدسه مي گرفته و به مردم مي رسانيده و مفتخر به قابله شدن براي امام زمان شرافتي بزرگ مي باشد كه محرم اين سر مكتوم گرديد و او اول كسي بود كه امام زمان را بوسيد. درود و سلام بر او باد.



[ صفحه 102]



شوهر اين بانو، سيد بزرگواري بود به نام ابو علي حسن محدث، كه با چهار واسطه نسبت شريفش به حسين الاصغر فرزند امام سجاد عليه السلام مي رسد و داراي سه پسر به نامهاي ابو عبدالله الحسين و زيد و حمزه بوده است و امروزه مرقد آن بانوي بزرگ را كه در پايين پاي برادرش امام هادي عليه السلام واقع است شيفتگان آل عدالت و مسلمانان روشن دل، زيارت مي كنند.