بازگشت

هجمه به امام هادي، عكس العملي در قبال اقتدار اسلام


هجمه به حضرت امام هادي (ع) نقطه ي شروعي براي يك حركت جديد در سطح بين المللي است. با گسترش فرهنگ اسلام ناب در جهان، بيداري اسلامي ملت ها و جايگاه جمهوري اسلامي به عنوان ام القري جهان اسلام ، اقتدار جمهوري اسلامي در گسترش فرهنگ قرآن و عترت افزايش يافته است؛ لذا دشمن براي اينكه اين حركت را سركوب كند…
قداست ستيزي از جمله آفات رو به رشد و نگران كننده ي جامعه ي ما و بلكه در سطح دنياست كه طي اقداماتي برنامه ريزي شده از سوي دشمنان اسلام، در قالب هجمه به مقدسات مسلمانان به خصوص شيعيان صورت مي گيرد. اين حركت از پيش برنامه ريزي شده به طرق مختلف از جانب طراحان آن و شايد به منظور سنجش حساسيت مسلمانان و به خصوص شيعيان نسبت به مقدساتشان در حال پي گيري است.
اهانت به دين مبين اسلام و پيامبر عظيم الشان آن در مطبوعات اروپا تا سوزاندن قرآن توسط كشيش ملعون آمريكايي و اينك اهانت به ساحت مقدس امام هادي (ع) -كه از چندي پيش آغاز گرديده- نمونه هايي از اين تهاجمات در سال هاي اخير است كه مقدسات مسلمانان و خاصه شيعيان را هدف گرفته است. افزايش رو به رشد اين هجمه ها لزوم بيداري شيعيان به خصوص علما و مراجع اسلام را در خصوص مبارزه ي جدي با اين اهانت ها بيش از پيش روشن مي نمايد. در اين رابطه با حجت الإسلام «احمد سالك»، نماينده مجلس نهم، معاون فرهنگي مجمع جهاني اهل بيت (ع) و سخنگوي جامعه ي مبارز روحانيت به گفت و گو نشسته ايم.
همان طور كه مطلع هستيد، نسبت به ساحت مقدس امام هادي (ع) توهين هايي شده است. ارزيابي شما از اين موضوع چيست و علت آن را چه مي دانيد؟
سابقه ي هجمه به اهل بيت (ع) سابقه اي 1400 ساله است. نسبت به عسكريين، به ويژه امام عسكري (ع)، در طول تاريخ چندين بار حملات شديدي شده است كه نمونه هاي مختلفي دارد. آخرين هجمه به ساحت ايشان انفجار حرم مطهر عسكريين، يعني امام هادي (ع) و امام حسن عسكري (ع)، بود. انفجار قبر اين بزرگواران بي سابقه بود.
اين اقدام در حقيقت مقابله ي شديدي با اهل بيت (ع) بود كه اين بار در شاخه ي نظامي، آن هم در يك حركت ترور كور، خودش را نشان داد. از اين موضوع جريانات استكباري و ضد اهل بيت (ع) نتيجه اي نگرفتند. بنابراين حركت دوم را شروع كردند و آن ورود به عرصه ي جنگ نرم است. آن ها جنگ نرم را با هدف تقدس زدايي و ضربه زدن به مقدسات آغاز كرده اند. البته اين موضوع پيش از اين هم سابقه داشته است. كتاب سلمان رشدي و كشيدن كاريكاتورهايي در توهين به پيامبر (ص) از مصاديق اهانت آن ها به مقدسات ماست. در همين راستا اين بار به حضرت امام هادي (ع) حمله كرده اند.
به نظر من، هجمه به حضرت امام هادي (ع) نقطه ي شروعي براي يك حركت جديد در سطح بين المللي است. آن ها نسبت به قرآن هم اين كار را انجام داده اند. همان طور كه مي دانيد، در 11 سپتامبر سال گذشته آن كشيش مسيحي قرآن سوزي كرد. مطلب اينجاست كه با گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدي در سراسر جهان، گسترش بيداري ملت ها اعم از بيداري اسلامي يا بيداري مطلق كه وال استريت مصداق آن است و در نهايت جايگاه ام القري جهان اسلام، يعني جمهوري اسلامي، در منطقه و جهان، اقتدار جمهوري اسلامي در گسترش فرهنگ قرآن و عترت افزايش يافته است؛ لذا دشمن براي اينكه اين حركت را سركوب كند، بايد نقطه ي شروعي داشته باشد.
به همين دليل چند سال پيش به حرم مطهر امام هادي (ع) و امام حسن عسكري (ع) حمله كردند، سال گذشته قرآن را سوزاندند، اين بار به ساحت مقدس حضرت امام هادي (ع) اهانت كردند و ممكن است اين توهين ها را به موضوعات ديگر هم بكشانند. بنابراين مسأله روشن است و براي آن ها تفاوتي ندارد كه به حضرت امام هادي (ع) توهين كنند يا به ائمه ي ديگر. مهم اين است كه اين فرهنگ را از بين ببرند.
با توجه به اينكه از امام هادي (ع) زيارت جامعه ي كبيره نقل شده كه به زعم بسياري از علماي ما مرام نامه ي شيعه است، آيا مي توان توهين به ايشان را مرتبط با اين زيارت دانست؟
عنايت به زيارت جامعه ي كبيره ويژگي خاصي دارد. به تعبير ما، دكترين تشيع و ترسيم خط سير شيعيان در مسير اهل بيت (ع) زيارت جامعه ي كبيره است و اين مسأله بسيار مهم است و در اين قضيه بايد به آن توجه ويژه اي داشت. بنابراين شايد يكي از دلايلي كه به حضرت امام هادي (ع) هجوم آورده اند همين موضوع باشد.
از آنجا كه من معاون فرهنگي مجمع جهاني اهل بيت (ع) بوده ام، اين موضوع را كاملاً لمس كرده ام كه ترجمه ي ادعيه ي اسلامي ما، به خصوص جامعه ي كبيره، نقشي بسيار اساسي در ساماندهي فكري تشيع دارد. به همين خاطر، دشمن هم در خصوص اين قضيه احساس خطر كرده است، زيرا اهل بيت (ع) به عنوان اركان سياست مطرح هستند و اين مسأله بسيار مهم است، چرا كه ساختار حكومتي اسلام بر اساس همين مسأله تنظيم مي شود. به همين دليل آن ها، علاوه بر قرآن، روي ادعيه ي ما هم كار مي كنند.
به هر حال آن كسي كه توهين كرده است از دو حال خارج نيست: يا عالماً و عامداً اين كار را كرده است كه بايد طبق قوانين الهي و فقه آل محمد (ص) با او صريحاً برخورد شود و يا عامل استكبار و جاهل به امر است كه البته من فكر نمي كنم او جاهل باشد. اين اقدام كاملاً برنامه ريزي شده بوده و عالماً و عامداً صورت گرفته است. در واقع آن ها مي خواهند اين موضوع را تيتر جهاني كنند تا ببينند عكس العمل ما چيست كه خوشبختانه آيات عظام و مراجع تقليد قم در اين خصوص واكنش نشان داده اند.
همان طور كه شما فرموديد، علما در واكنش به اين اقدام احكامي را صادر كرده اند. از جمله آيت الله مكارم حكم ارتداد آن شخص را صادر كرده اند و آيت الله علم الهدي و آيت الله دستغيب هم بر اين حكم تأكيد نموده اند. به نظر شما وظيفه ي عوام و علماي شيعه در مقابل اين هجمه ها چيست؟ آيا بايد روشنگري كنيم يا اينكه برخورد سخت داشته باشيم؟
رسالت ما اطلاع رساني دقيق به مردم در 2 محور اساسي است:
1- بررسي نقش ائمه ي هدا (ع) در محور حاكميت ديني. در اين خصوص بايد اسلام ناب و محور حاكميت آن، يعني اهل بيت (ع)، را معرفي كنيم.
2- افشاگري نسبت به نقشه ها و توطئه هاي دشمن در سراسر جهان، به خصوص با استفاده از تاريخ گذشته ي اين مسأله.
اين دو وظيفه رسالت ماست. علما، بزرگان و همه مسؤول هستند كه در دفاع از اسلام، قرآن و عترت يك جبهه ي عظيم فرهنگي با سياست هم پوشاني و هم افزايي به وجود آورند تا فضايل اهل بيت (ع) در جامعه حاكم شود. به نظر من، اگر كسي بخواهد عمق معارف دين را نشر دهد، كافي است يك تحليل عميق نسبت به زيارت جامعه ي كبيره داشته باشد، چرا كه به وسيله ي اين زيارت بسياري از فضايل را مي تواند به دست بياورد.

***