بازگشت

دعاي امام هادي پس از نماز وتر


طوسي با سند خود از امام هادي عليه السلام نقل مي كند كه پس از نافله ي وتر اين دعا را مي خواند:
اي نور نورها! و اي تدبير كننده ي كارها! اي روان ساز درياها! اي برانگيزنده ي صاحبان قبرها! اي كه چون از راه ها باز مانم پناه مني! و چون از درآمدها ناتوان شوم گنج مني! و چون از دشمنان جفا بينم مونس مني! و چون از خويشان خستگي بينم انيس مني! و اي كه با همنشيني اوليا، و همدمي دوستانش در گلزارها [ي يادش]، پاك كننده ي مني! و با انس با خود، از آب زلال و گواراي آبگيرهاي [معرفت] اش، ساقي مني! و با مجاورت [عبادت] خود، از چاه گناهان، به بلنداي قربش بالا برنده ي مني! و با ولايت خود، ذلت خطاهايم را به عزت بخششهايش تبديل كننده اي! از تو درخواست مي كنم – اي مولاي من! به حق «سپيده دم، و به شب هاي دهگانه، و به جفت وتاق، و به شب وقتي سپري شود»، و به حق آن [قضا و قدري] كه قلم قلم ها – بدون كف دست، و انگشت ابهام – بر آن جاري شده، و به حق نام هاي بزرگت، و به حق حجت هايت بر همه ي مردمان – كه بهترين درودهايت بر ايشان باد – و به حق آن نام ها [و حقائق] ارجمندت كه نزد ايشان به راز سپرده اي، اينكه بر ايشان درود فرستي، و در اين ماه، و ماه ها، و روزهاي آينده به ما ترحم فرمايي، و امسال، و هر سال ديگر، ما را به ماه قيام [ماه مبارك رمضان] برساني، اي صاحب شكوهمندي، و بزرگواري، و نعمت هاي بزرگ! و بهترين سلام هاي ما بر محمد و آل او باد.
قال الطوسي:
روي ابن عياش، عن محمد بن أحمد الهاشمي المنصوري، عن أبيه أبي موسي، عن سيدنا أبي الحسن علي بن محمد عليهماالسلام أنه كان يدعو في هذه الساعه [بعد نافله الوتر] به، فادع بهذا، فانه خرج عن العسكري عليه السلام في قول ابن عياش:
يا نور النور! يا مدبر الأمور! يا مجري البحور! يا باعث من في القبور! يا كهفي حين تعييني المذاهب، و كنزي حين تعجزني المكاسب، و مؤنسي حين تجفوني الأباعد، و تملني الأقارب، و منزهي بمجالسه أوليائه، و مرافقه أحبائه في رياضه، و ساقي بمؤانسته من نمير حياضه، و رافعي بمجاورته من ورطه الذنوب الي ربوه التقريب، و مبدلي بولايته عزه العطايا من ذله الخطايا.
أسألك يا مولاي! ب (الفجر و الليالي العشر، و الشفع و الوتر، و الليل اذا يسر)، و بما جري به قلم الأقلام بغير كف و لا ابهام، و بأسمائك العظام، و بحججك علي جميع الأنام عليهم منك أفضل السلام، و بما استحفظتهم من أسمائك الكرام، أن تصلي عليهم، و ترحمنا في شهرنا هذا، و ما بعده من الشهور و الأيام، و أن تبلغنا شهر القيام في عامنا هذا، و في كل عام، يا ذا الجلال و الاكرام! و المنن الجسام، و علي محمد و آله منا أفضل السلام [1] .

***

[1] مصباح المتهجد: 800، اقبال الأعمال 3: 188، بحارالأنوار 98: 382