بازگشت

ترجمه


[222] -9- و نيز با سند خود از ايوب بن نوح نقل مي كند كه گفت:

احمد بن قاسم به امام هادي عليه السلام نامه نوشت، و پرسيد كه مؤمني از دنيا مي رود، و غاسل مي آيد تا غسلش دهد، در آنجا گروهي از مرجئه [1] حضور دارند، آيا به روش اهل سنت غسلش دهد، و عمامه و جريده [2] برايش نگذارد؟

امام عليه السلام در پاسخ نوشت: به روش اماميه غسلش دهد هر چند مرجئه در آنجا باشند، ولي جريده را پنهاني بگذارد، و تلاش كند كه كسي آن را نبيند.

[223] -10- كليني با سند خود از علي بن بلال نقل مي كند كه گفت:

به امام هادي عليه السلام نام نوشت و پرسيد: در جايي كه درخت خرما نيست آيا به جاي جريده [و شاخه ي نخل] از درخت ديگري مي شود گذاشت؟

امام عليه السلام در پاسخ نوشت: اگر جريده به دست نيامد، غير آن جايز است، ولي جريده بهتر است، و روايت [از پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله] نيز همين را مي گويد.

[224] -11- صدوق رحمه الله مي گويد: علي بن بلال به امام هادي عليه السلام نوشت: كسي در سرزميني از دنيا رفته كه نخل ندارد، آيا مي شود به جاي جريده، چيزي از درخت ديگر گذاشت؟ زيرا از پدران بزرگوار شما نقل شده كه تا اين دو جريده، تر هستند عذاب از ميت برداشته مي شود، و جريده، مؤمن و كافر را سود مي بخشد.

امام عليه السلام پاسخ داد: مي شود از درخت تر ديگري بهره گرفت، و چنانچه در غسل ميت، عده اي مخالف حضور دارند لازم است تلاش شود تا ميت به روش اماميه غسل داده شود، و جريده از ايشان پنهان بماند.


پاورقي

[1] مرجئه: فرقه اي از فرق اسلامي، و گروهي از خوارج اند كه مرتكب گناهان كبيره را مخلد در آتش نمي دانند، و بعضي مي گويند هر كس به قرآن و سنت عمل كند، مي تواند امام باشد، امويان از ايشان پشتيباني مي كردند. [اقتباس از معارف و معاريف 9 / 268].

[2] جريده: شاخه ي تر درخت خرما و سدر و غيره كه زير بغل ميت مي نهند، و مستحب است.